top of page

Vad är skillnaden mellan HLR och hjärt-lungräddning?
HLR (Hjärt-Lungräddning) och hjärt-lungräddning är faktiskt samma sak, men termerna används ibland lite olika beroende på sammanhanget. Låt mig förklara:

  1. HLR (Hjärt-Lungräddning):

  • HLR är en förkortning för Hjärt-Lungräddning.

  • Det är en livsviktig första hjälpen-metod som syftar till att upprätthålla kroppens livsviktiga funktioner: andning och blodcirkulation.

  • När du utför HLR, pumpar du runt blodet i den drabbade personens kropp genom att trycka på bröstkorgen. Samtidigt förser du personens kropp och lungor med syre genom att blåsa in luft genom munnen.

  • HLR består av bröstkompressioner och inblåsningar som varvas kontinuerligt. Avbrott görs endast för hjärtstartarens analys eller strömstöt.

  • Fortsätt med HLR tills professionell hjälp anländer eller personen visar tydliga livstecken, såsom tydlig andning, hosta eller liknande.

  1. Hjärt-lungräddning:

  • Hjärt-lungräddning är samma sak som HLR.

  • Det är en livsviktig behandling för personer som drabbas av plötsligt hjärtstopp.

  • Vid hjärtstopp kan hjärtat inte längre pumpa blodet ut i kroppen. Med hjälp av HLR kan blodet pumpas runt manuellt genom bröstkompressioner i högt tempo samt inblåsningar. Detta ger tillräcklig blodcirkulation tills professionell hjälp anländer.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Drunkningstillbud...Barn

Om ett barn håller på att drunkna är det viktigt att agera snabbt och korrekt för att rädda liv. Följ dessa steg: Larma 112: Be någon ringa nödnumret 112 så att professionell hjälp kan komma så snart

#om det börjar brinna!

Om det börjar brinna är det viktigt att agera snabbt och följa dessa steg för att öka överlevnadschansen och minska risken för att branden sprider sig: Rädda först de som är i livsfara: Prioritera män

#Brandsläckare

En brandsläckare är en viktig utrustning för att bekämpa små bränder och förhindra att de sprider sig. Här är några grundläggande fakta om brandsläckare: Typer av brandsläckare: Det finns olika typer

Comments


bottom of page